Клуни поиска среща с канцлера Ангела Меркел

12-02-2016


Джордж Клуни поиска среща с канцлера Ангела Меркел, както и с мигранти в Германия. Това заяви знаменитият актьор пред журналисти при откриването на кинофестивала в Берлин.

Клуни пристигна в столицата на Германия за премиерата на новият филм на братя Коен „Hail, Caesar!“ („Аве, Цезаре“). На откриването на Берлинале той беше придружен от съпругата си Амал, която е родена в Ливан и е известен защитник на човешките права.

Актьорът изрази желанието да се срещне още днес с Меркел, а отделно от това и с група бежанци „за да поговорим и попитаме какво можем да направим, за да помогнем”.

Темата за бежанците е сериозно засегната в рамките на кинофестивала, но според Клуни на Холивуд ще й трябва време, за да насочи вниманието си към такива истории. „Лошото нещо на филмовата общност е, че повече реагираме на ситуациите, отколкото да заемаме водеща роля. Новините трябва да продължат да идват, после се пишат сценарии и са нужни няколко години преди да има филми за тези истории. За тематичен филм също така е нужен повод – отделен герой или причина”, заяви Клуни.

Предвид факта, че в Германия и цяла Европа миналата година пристигнаха 1,1 милиона мигранти, темата е сериозно засегната в рамките на кинофестивала. Стотици безплатни билети ще бъдат дадени на търсещи убежище, а посетителите ще имат възможност да участват в многобройни благотворителни инициативи. Италианският документалист Джанфранко Роси ще участва в основното състезание с „Fire at Sea” („Огън в морето”) – филм за средиземноморския остров Лампедуза, посрещнал голям брой мигранти.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net