Великобритания приветства кралския наследник

23-07-2013

Събитието, което Великобритания и целия свят очакваше в продължение на 9 месеца, най-после се случи. На 22 юли Кейт Мидълтън и принц Уилям станаха родители на момче.

Кралският наследник се появи на бял свят с титлата принц на Кеймбридж. Неговото име все още е неизвестно, но се очаква съвсем скоро ще бъде обявено публично. Това, което е известно засега е, че и трите кралски особи са в добро здраве, а майката и бебето се възстановяват след раждането, продължило 11 часа. 

В присъствието на съпруга си Уилям, Кейт е родила в 16:24 ч. (18:24 ч. българско време) в болница Сейнт Мери в Падингтън. Бебето тежи цели 3 кг. и 800 гр. и то, както и майката, се чувстват добре, според официалния говорител на двореца.

Новината беше съобщена първо на медиите, а след това на официалното табло за съобщения на Бъкингамския дворец. Уилям изпълнил протокола като лично се обадил по телефона на кралицата, която трябва първа да бъде информирана. След това радостната вест стигнала до баща на Уилям принц Чарлз и родителите на Кейт. 

Насъбралата се пред болницата в Падингтън тълпа бурно посрещна радостната вест за новороденото момченце на херцогът и херцогинята на Кеймбридж. Хората звучно аплодира новината, анонсирана около 20:00 ч., съобщават местните издания. 

В чест на новия кралски наследник фонтаните в столицата на Великобритания светеха в синьо до полунощ. Дори знакови сгради в Канада както и Ниагарския водопад отбелязаха рождението на принца със сини светлини.

Фонтаните на площад Трафалгар в Лондон ще бъдат окъпани в синя светлина през следващите шест дни.

Принц Чарлз официално сподели радостта си: 'Това е уникален момент в живота на всеки човек, както невероятно много хора ми казаха през последните месеци. Затова съм изключително горд и много щастлив от факта, че станах дядо за първи път. Нямаме търпение в най-близко бъдеще да видим бебето.'

Херцогинята на Кеймбридж беше приета в болницата рано сутринта в понеделник. По план семейството ѝ, както и принц Хари, ще я посетят още в болницата. Кралицата ще се запознае с правнука си след като майката и бебето бъдат изписани. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net