Джони Деп на 50!

11-06-2013

На 9 юни любимецът на малки и големи навърши 50 години. Този негов юбилей съвпада с 30-годишнината от първата му изява като кино актьор в 'Кошмар от Елмстрийт', припомня сп. 'Хелоу'.

Преди да стане част от кино средите, Деп се развива на музикалното поприще като свири в банди. Един от успехите му е фактът, че е свирил като гост музикант в концерти и албуми на титани като Кийт Ричардс, Мерилин Менсън и Еди Ведър от Pearl Jam.

Джони Деп решава да се пробва като актьор по съвет на Никълъс Кейдж. Дебютният му 'Кошмар от Елмстрийт', бързо води след себе си и емблематичните за странника ленти 'Едуард Ножиците' на Тим Бъртън, 'Защо тъгува Гилбърт Грейп', където си партнира с Леонардо ДиКаприо, 'Аризонска мечта' на Емир Костурица, 'Новият Дон Жуан' и 'Шоколад'.

Ролите, които му носят най-голяма слава са във филмите на режисьора Тим Бъртън. Тандемът стои зад 'Едуард ножиците', 'Слипи Холоу', 'Чарли и шоколадовата фабрика', 'Суини Тод: Бръснарят демон от 'Флинт стрийт', 'Алиса в страната на чудесата'. Ексцентричният пират Джак Спароу от четирилогията 'Карибски пирати' е най-емблематичното му превъплъщение.

В личен план Деп също има с какво да се похвали. В биографията си има връзки с не една красива жена. През 1990 г. се сгодява за Уинона Райдър, с която се запознават на снимачната площадка на 'Едуард Ножиците'. От 1994 г. до 1998 г. има връзка с британския супермодел Кейт Мос. След това се влюбва във френската актриса и певица Ванеса Паради, която му ражда две деца. След дългогодишна и наглед щастлива връзка, през 2012 г. обявяват раздялата си. Причината е красивата Амбър Хърд, с която Деп започва връзка след снимките на филма 'Дневникът на едно пианде'.

Отговор на въпроса какво прави Джони Деп толкова неустоим се опита да намери сп. 'Пийпъл', като се обърна към негови екранни партньорки.  'Той е много забавен - каза Анджелина Джоли, която се снима с Джони Деп в 'Туристът'. -Често спирахме снимките, защото избухвахме в смях. Той е непохватен и събужда непохватното в мен'.

'Той е още по-великолепен, отколкото си мислите - похвали го Ванеса Паради през 2000 г. - Той е красив вътрешно. Също и външно. Външността не е нещо, което бих пренебрегнала, но именно душевността има значение.'

'Джони е мой приятел. Бяхме влюбени. Бяхме сгодени...но отношенията ни са много по-дълбоки. Той е част от мен, той е важен за мен точно в този момент', споделя бившата му годеница Уинона Райдър.

'Той е забавен, защото е един от най-красивите мъже в света, а го прикрива до известна  степен' - каза Хелена Бонам Картър.

'Той е холивудска класика - каза Рут Уилсън, която партнира в предстоящия филм 'Самотният рейнджър' - Това, което харесвам в него като актьор, е че е като от немите филми. Прави толкова малко, но то е толкова уникално. Мисля, че няма друг като него като изпълнител и затова го ценят толкова много.'

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net