Родиха се наследниците на княжество Монако

11-12-2014

С топовни салюти беше отбелязано раждането на децата на принц на Монако Албер II и принцеса Шарлийн. Близнаците - момче и момиче, проплакаха в сряда вечерта в болница „Принцеса Грейс”.

За първи път, откакто съществува Монако (13 век) в кралската фамилия се раждат близнаци. Полът им беше изненада дори за родителите.

Кралските бебета получиха имената Габриела Терез Мари и Жак Оноре Рение. Въпреки че Габриела се роди минута преди брат си, наследник на монакският престол ще бъде Жак (проплакал в 17.04 ч), съобщиха в официално съобщение от кралския двор.

Децата ще носят титлите на старите бастиони на семейство Грималди (династията на Монако). Жак ще е маркиз Де Бо (на името на бастиона в Прованс), а Габриела графиня Карладес (по името на бастиона в Оверн).

Щастливото събитие бе оповестено чрез 42 топовни салюта, по 21 за всяко бебе.

Залпът бе даден от бивш форт, който се извисява над морето. След това камбаните на Монако забиха за 15 минути, а накрая засвириха корабните сирени. На вратата на палата ще има и съобщение за раждането, подписано от бащата на близнаците.

Жителите на Монако са приканени да поставят на жилищните сгради червено-бялото знаме на Монако до деня, в който близнаците ще бъдат представени от родителите си на населението от балкона на палата на принцовете.

56-годишният Албер II, син на принц Рение и Грейс Кели, и 36-годишната принцеса Шарлийн сключиха брак на 2 юли 2011 г.

Принцът вече е баща на две извънбрачни деца, които е признал. Статутът им на незаконно родени обаче не им позволява да претендират за престола на княжеството.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net