Практични и разхлаждащи маски с диня

19-07-2014

Дали за разхлаждане, за заслаждане, или за разкрасяване, динята винаги е предпочитана.

Всеки път се изкушаваме при вида (и аромата!) на сочна диня в горещ летен ден. Но може би ще се изненадате да научите, че динята има редица свойства, които се отразяват тонизиращо и на кожата.

Динята съдържа 93 процента вода и много голямо количество витамини. Тя е плод, изключително богат на антиоксиданти, които действат подмладяващо. Има свойството да предпазва кожата от слънчевите лъчи и е перфектният тоник през лятото.

Маска за зряла кожа

Нанесете пасирана диня на лицето и шията и оставете да подейства 15 минути. Тази маска ще ревитализира кожата, оставяйки я освежена, разхладена и чиста. Ако имате запушени пори, пробвайте масаж със замразени парчета диня. Те ще отворят порите и освежат вида ви.

Маска за мека и гладка кожа

Смесете равни количества кисело мляко и диня. Приложете върху лицето и шията за десет минути и изплакнете. Динята ще хидратира кожата, а ензимите в млякото ще я ексфолират.

Маска против бръчки

Както вече споменахме, дините са пълни с антиоксиданти. Те се борят със свободните радикали и признаците на стареене на кожата. Практично решение е, да използвате сок от диня и пюре от авокадо. Нанесете сместа върху лицето си и оставете да действа за 20 минути. Измийте с топла вода.

Маска за дълбоко почистване

Динята е перфектният продукт за дълбоко почистване – достатъчно нежен за кожата на лицето, но и богат на витамини. Прибавете към плода една чаена лъжица трици (овесени или пшенични) и нанесете на лицето. Останете с маската за 15 минути и изплакнете с хладка вода.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net