6 бюти рецепти с ябълков оцет

20-06-2014

Оцетът е един много добър другар когато говорим за кулинария. Сещаме се за него и когато имаме нужда от помощник при почистването на мазни съдове в кухнята, например.Понякога се сещаме и да изкъпем косата си с него. Така определено изглежда жизнена.

Но ябълковият оцет върши страхотна работа в повечето разкрасителни процедури, които си правим у дома.

За домашните козметични процедури, изберете хубав ябълков оцет – домашно приготвен или от био суровини, не пастьоризиран и не филтриран.

Балсам за коса

1 част ябълков оцет
1 част вода
няколко капки етерично масло (по желание)

Този лосион е едно от най-добрите средства за поддържане на красива коса. Отразява се прекрасно, правейки я мека и бляскава, независимо от типа коса. Маската помага дори при проблеми с пърхота.

Съставките се смесват и с тях се намазва скалпа след като косата е измита с шампоан. Оставя се 2-3 минути да подейства, изплаква се и след това може да нанесете балсам, ако желаете.

Основа за маникюр

Ако искате да направите така, че маникюрът ви да издържи малко по-дълго, накиснете пръстите си за една минута в ябълков оцет. Оставете да изсъхне и след това нанесете лака за нокти.

Тоник за лице

Оцетът има свойството да балансират pH-то на кожата и това го прави перфектната съставка за тоник за лице. Изчиства черните точки и омазняванията. Смесете:

2 с.л. ябълков оцет
2 чаши вода

С памучен тампон почистете лицето си. Прилагайте ежедневно.

Лечение на акне

Ако търсите ефективно и в същото време не скъпо средство за третиране на петната от акне, лосиона с оцет е решението.

Ябълков оцет
Мед
Пшенично брашно

Направете паста от горните продукти и намажете засегнатите места. Лосионът ще ви отърве от зачервяванията и ще ускори процеса на заздравяване на раните.

Вода за уста

Със своите антисептични свойства, оцетът е страхотно средство за устна хигиена.

Смесват се оцет и вода. След измиването в четка и паста за зъби, сместа се жабурка, за да се отстранят бактериите в устната кухина и плаката от зъбите.

Добавка за подсилване на метаболизма

Много от полезните свойства на ябълковия оцет ще се отразят върху организма ни, ако го изпием.

2 с.л. ябълков оцет
1 чаша вода

Разтвореният в чаша вода оцет е добре да се консумира 2-3 дневно. Така се засилва метаболизма, стимулира отслабването и се поддържа алкално pH-то.

Източник: Beautytips4her.com

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net