"Gucci" смеси корейската история и съвременната мода в новата си колекция

18-05-2023

Италианската модна къща 'Gucci' смеси корейската история и съвременната мода в новата си колекция Cruise 2024 , която беше представена на дефиле в южнокорейската столица Сеул в известния дворец от 14 в. 'Кьонбоккун'.

“Дворецът Кьонбокгунг е едно от онези чудеса на света, които ни накараха да почувстваме мигновена връзка с корейската култура и хората, които я създават”, заяви главният изпълнителен директор на Gucci Марко Бизари в изявление. 

Моделите, облечени в екипи за каране на сърф или носещи чанти във формата на скейтборд, показаха тоалетите на бранда на фона на древния дворец.

В колекцията, която комбинира мотиви от уличната мода и спортното облекло, фигурираха още широки панталони с разрези на коленете, палта с колани, и обемисти тениски. На фона на дефилето течеше музика от наградения с 'Оскар' южнокорейски филм 'Паразит'.

Гостите на ревюто бяха около 600, сред които световни имена като Дакота Джонсън, Елизабет Олсън, Саоирс Ронан, Джоди Търнър-Смит, моделът Лиу Уен, както и местни знаменитости, сред които певицата Биби, фигуристът Ча Джун-Хуан, режисьорът Парк Чан-Уок и актьорите Джунг Кюн-Хо, Лим Джи-Йеон и Ким Хье-Су. 

'Gucci' планираше да представи своя колекция на същото място още миналата година, но събитието беше отменено след инцидента на празника Хелоуин в Сеул, който доведе до смъртта на 159 души.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net