Художникът Дейвид Хокни отиде на прием при крал Чарлз III по гумени чехли

28-11-2022

Известният английски художник Дейвид Хокни предизвика истински фурор на приема в Бъкингамския дворец в чест на кавалерите на Ордена за заслуги, на който присъстваха множество хора на изкуството. По принцип на такива събития дрескодът за участниците са елегантни официални облекла. Но 85-годишния Хокни си позволи изключение, с което развесели изисканата аудитория, включително самия крал Чарлз Трети, съобщиха британски медии. 

Да, той дойде с костюм, но в клоунско черно-бяло каре, каквато беше и вратовръзката му в палаво нарушение на цветовия баланс - при такъв шарен костюм е редно вратовръзката трябва да бъде дюс. Но най-забавното, че на краката си именитият художник имаше не обувки, а контрастиращи ярко жълти кроксове, които са противопоказни за държавните приеми. Чарлз Трети обаче изобщо не се обиди и с усмивка на лице направи комплимент на художника.

„Тези жълти галоши пасват много добре на вашия образ“, каза той на Хокни. 

Все пак на фамилната снимка на кавалерите Хокни не попадна в центъра и бе сложен да седне най-накрая. Но дори и на фланга „жълтите му крака” се набиваха централно на очи.  

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2023 Tvoia.Net