"Игра на тронове" получи рекордните 32 номинации за "Еми"

17-07-2019

Сериалът 'Игра на тронове' получи рекордните 32 номинации за наградите 'Еми', съобщи Асошиейтед прес.

Досегашният рекорд принадлежеше на 'Полицейско управление Ню Йорк' с 27 номинации от 1994 г.

Фентъзи поредицата ще се бори за наградата в категория за най-добър драматичен сериал с 'Това сме ние' (NBC), 'Убивайки Ийв' (BBC America), 'Бодигард' (Netflix), 'Озарк' (Netflix), 'Поза' (FX), 'Обадете се на Сол' (AMC) и 'Наследници' (HBO).

Сериалът, базиран на поредицата от романи на Джордж Р.Р. Марин 'Песен за огън и лед', има номинации и във всички категории за актьорско майсторство - най-добър актьор в драматичен сериал (Кит Харингтън), най-добър поддържащ актьор в драматичен сериал (3 номинации – Питър Динклидж, Алфи Алън, Николай Костер-Валдау), най-добра актриса в драматичен сериал (Емилия Кларк) и най-добра поддържаща женска роля в драматичен сериал (Лина Хеди и Гуендолин Кристи).

HBO отново се настани на телевизионния трон, като продукциите на компанията събраха общо 137 номинации, след като миналата година ТВ каналът за първи път от 17 години отстъпи първата позиция на Netflix. Стрийминг платформата остана втора с общо 117 номинации.

За доминацията на HBO допринесе и 'Чернобил', който е фаворит в категорията за най-добър лимитиран сериал. Там той ще се изправи срещу друга хитова продукция на HBO – 'Отворени рани' (Sharp Objects), както и срещу Escape at Dannemora (Showtime), Fosse/Verdon (FX) и When They See Us (Netflix). Минисериалът за катастрофата в ядрената електроцентрала в Чернобил, който все още заема първото място по оценка в популярния онлайн каталог за филми и сериали IMDb, събра общо 19 номинации.

За наградата за най-добър комедиен сериал ще се борят Barry (HBO), Fleabag (Amazon), The Good Place (NBC), The Marvelous Mrs. Maisel (Amazon), Russian Doll (Netflix), Schitt's Creek (Pop) и Veep (HBO).

Церемонията за 71-ите награди 'Еми' ще бъде излъчена на 22 септември по телевизия 'Фокс'.

 
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2019 Tvoia.Net