Добромир Банев представя новата си книга Любов до синьо

12-02-2019

На 13 февруари, в навечерието на празника на влюбените Св.Валентин, Добромир Банев представя новата си книга „Любов до синьо”. Премиерата ще е от 16.30 в централното фоайе на Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”.

Любовта е в бистрото отсреща, в клоните на есенните дървета, в неподправената прелест на снега, в разцъфтелите поляни и лятното слънце, което знае да обича безусловно. Докато сезоните се сменят, ние съществуваме в безвремието на града, където една малка стая пази тайните на нашите целувки. Далеч от суетата, ние се обичаме до припадък, а най-малкото съмнение в чувствата на другия ни завръща с още по-голяма сила към същата тази любов, защото да си отдаден някому, е изпитание, което си струва да бъде преживяно.
За това става дума в „Любов до синьо“. Книга, изпълнена с надежда и увереност, че най-доброто винаги предстои. Добромир Банев не дава рецепти за това как да обичаме. Той само ни припомня кои сме, за да продължим уверено напред, уповавайки се на любовта във всичките ѝ измерения и форми. До сетен дъх.

Добромир Банев е роден през 1969 г. в град Ловеч. Завършва право в СУ “Климент охридски” през 1993г.
Първата му книга „Еднакво различни“ излиза през 2011 г. Следват две книги, издадени в съавторство с поетесата Маргарита Петкова  – „Абсурдни времена - 1 и 2“. „Абсурдни времена“. 
През 2014 година излиза книгата „В понеделник ще е късно“.
През 2015 година негови творби са включени в Антология „Поезия 21 век“ и в други сборници за съвременна българска поезия.
В началото на 2016 година излиза книгата „Зад огледалото“, включваща 33 негови стихотворения и 33 от Маргарита Петкова, а на 13 февруари 2017 се състои премиерата на 'Аз съм в другото такси' – сборник с къса проза, включващ и фотографии на Ивелина Чолакова.
 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net