10 навика на щастливите двойки

14-02-2014

Ясно е, че любовта е много повече от шоколадов бонбон в кутия-сърце. Тя продължава да гори и да мотивира и след като отмине Свети Валентин. С годините се трансформира, но има неща, които не се променят.

Някои навици на влюбените остават непреходни, въпреки че годините отминават. Именно върху тях се концентрират психолозите, за да разпознаят хората в щастлива връзка.

Щастливите двойки имат различни навици, от нещастливите. И когато става дума за навици, трябва да се има предвид, че това е дискретно действие, което правим автоматично и без усилия и част от личността ни.

1. Лягат да спят по едно и също време

Припомнете си началото на връзката ви, когато нямахте търпение да си легнете заедно, за да се насладите пълноценно един на друг. Щастливите двойки заемат мястото си в спалнята едновременно, независимо дали някой от двамата става по-рано сутринта. Времето прекарано под завивките сближава влюбените, не само физически.

2. Концентрират се върху общите интереси

След като страстта отмине, обичайно откривате общите неща, които имате с половинката. Не бива да се подценяват общите интереси, защото времето прекарано заедно е изключително важно за сближаването.

Щастливите двойки се занимават с неща, които са приятни и на двамата, вместо да практикуват хобитата си сами. Изберете хоби, което ще допадне и на двамата, вместо да отидете на фитнес по отделно.

3. Вървят ръка за ръка и рамо до рамо

Щастливите двойки се движат винаги един до друг. Вместо да има водещ и изоставащ или гледащи в различни посоки, влюбените са винаги един до друг и с общ ход. Те знаят, че това да бъдеш до партньора си е по-важно, отколкото да огледаш „забележителностите” по пътя.

4. Разбират и прощават често

Партньорите знаят как да постигнат хармония помежду си – като проявяват разбиране към половинката си и им прощават. Ако си склонен понякога да пренебрегнеш собствените си виждания, значи държиш да запазиш връзката си.

5. Фокусират се върху добрите страни на партньора си

Разбира се че, ако търсите нещата, които любимият ви прави зле, ще откриете нещо. И то ще ви подразни. Същото е и с добрите страни - потърсете ги и ще откриете нещо, което ще ви хареса. Щастливите двойки имат общ признак – позитивни са!

6. Бързат да се прегърнат

Хармоничните двойки се прегръщат веднага щом се видят. Кожата ни разпознава три вида докосвания – „добро докосване” (с обич), „лошо докосване” (малтретиране) и „не докосване” (с пренебрежение). Двойките, които си казват „здравей” с прегръдка, дават на кожата си добра енергия от докосването с обич.

7. Казват си „Обичам те” и „Добро утро” всяка сутрин

Това е добър начин не само да се заредите с енергия, но прави денят ви по-слънчев. Усещането, че някой споделя ежедневните ви трудности, дава невъобразимо количество сили, за да продължите напред.

8. Пожелават си „Лека нощ”

Независимо колко са ядосани на партньора си, щастливите двойки си пожелават „лека нощ”. Денят може и да е бил отчайващ, но по-важното е, че на сутринта искате да се събудите до същия човек и пак да се обичате.

9. Отделят време, за да се чуят по-телефона

Тук не става дума за проверяване или нездрава нужда от постоянен контакт. Двойките имат навика да се чуват или видят поне веднъж дневно, за да разберат как протича деня им. Това е чудесен начин двамата да се синхронизират. Ако някой е имал напрегнат ден, то другия трябва да знае как да се отнесе с него и какви да бъдат очакванията му.

10. Гордеят се с партньора си

Двойките излизат заедно и са горди от факта, че са ръка за ръка точно с този човек. Не говорим за показност или натрапване, а по-скоро излъчват гордост от това че принадлежат един на друг.

Източник: www.psychologytoday.com

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net