Карнавалът в Рио с рекордна посещаемост

07-03-2017

Рекорден брой гости посетиха Рио де Жанейро за тазгодишния карнавал. 5,982 млн. души се стекоха по улиците на града.

Миналата година броят на посетителите и участниците в шествията достигна 4,75 милиона души.

Най-високият показател по посещаемост досега в историята на карнавала в Рио беше 5,4 милиона души. Броят на чуждестранните туристи тази година е бил 1,1 милиона души. 94 на сто от тях са изявили желание отново да посетят града.

Школата по самба „Портела“ стана победител на традиционния конкурс-парад на тазгодишния карнавал. За последен път тя спечели надпреварата преди 33 години, пише БТА.

Темата на гастрола на 'Портела' бяха водните ресурси на Бразилия. Част от представлението на школата победител беше посветено на екологическата катастрофа, която се състоя в страната на 5 ноември 2015 година. Тогава се срутиха две диги в района на населения пункт Мариана. Те преграждаха водите с отпадъци от металургичната промишленост.

Вследствие на инцидента токсични вещества попаднаха в руслото на река Досе, която беше основният източник на питейна вода за жителите в района.

Конкурсът-парад на школите по самба, който се провежда в центъра на Рио де Жанейро на самбадрома 'Маркиз де Сапукаи', е централното събитие на карнавала.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net