Сталоун, Стейтъм, Салма Хайек и Бандерас рекламират България (ВИДЕО)

12-10-2015

Световноизвестни знаменитости взеха участие в новия рекламен клип, представящ България.

Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Салма Хайек, Антонио Бандерас и Ейдриън Броуди са само част от популярните лица в клипа, наречен „България е мястото!“

Кинозвездите, които споделят впечатленията си от страната ни са работили по филмови проекти тук и показват личното си отношение - място, което трябва да се види и усети. Те застават с името и лицето си, за да разкажат за своите преживявания в България и да призоват всички свои фенове да я посетят.

Това обясни министърът на министъра на туризма Николина Ангелкова, който в партньорство с „Nu Boyana Film Studios“ е автор видеото.

„Работим по този клип близо 10 месеца и мога да кажа, че това е сред най-добрите примери за публично-частно партньорство. Видеото е продукт на „Nu Boyana Film Studios“, които предоставиха кадрите, за да се случи клипа. За неговото създаване не са инвестирани държавни средства. С този клип променяме начина, по който искаме да се възприема и промотира страната ни“, подчерта Ангелкова.

Има редици примери в световен мащаб когато кино продукциите водят туристи на емблематични места от екрана, това цели и настоящата кампания. Туристите в Англия са нараснали с около 50% след излъчването на поредицата за Хари Потър. В Тайланд са отчели ръст от около 22% след премиерата на „Плажът“ с Леонардо ди Каприо, а Хърватска се позиционира като кино дестинация след снимките на шестте сезона на тв сериала „Игра на тронове“.

За разпространението на новия клип ще бъдат използвани всички комуникационни канали като интернет, телевизия, участие на международни изложения и др. Той ще се излъчва и по време на представянето на българската номинация за Оскар в Лос Анжелис на филма „Съдилището“.

Може да видите клипа тук.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net