Голяма част от хората безсрамно лъжат за това как прекарват почивките си

20-04-2015

Внушителни снимки, нахилени физиономии, впечатляващи разкази за уикенда…всички тайничко сме завиждали на приятните преживявания, които познатите ни са имали през уикенда. Оказва се обаче трябва да сме малко по-недоверчиви към доказателствата, които ни представят за незабравимите почивки, особено ако са в споделени в социалните мрежи.

Ново проучване сред британците показва, че четиридесет процента си съчиняват истории просто защото уикендите им са непълноценни. Същият процент анкетирани не искат останалите потребители да ги мислят за скучни, пише в. “Daily express”, цитиран от БТА.

20 процента от хората са толкова отегчени през почивните дни, че си измислят приключения, за които да разказват, когато отидат на работа в понеделник. Някои от тях стигат до там, че разказват подробности от „невероятния си уикенд” на всеки един от колегите си.

Три процента от анкетираните признават, че са се вживявали до такава степен в съчинените си преживявания, че са слагали фалшив тен в неделната вечер, за да могат на следващата сутрин в службата да се хвалят със слънчевите си преживявания през уикенда.

Анкетата, проведена от сайта за туристически оферти Lastminute.com, показва още, че близо една четвърт от британците споделят минимум пет публикации в социалните мрежи през почивните дни, а 7 процента публикуват десет или повече постове.

Десет процента от анкетираните лъжат, че партньорите им са ги изненадали с романтичен уикенд.

Проучването разкрива също, че между петък и неделя много британци прекарват повече време в социалните мрежи, отколкото по заведения или отдадени на интимни ласки. Чуждите преживявания през уикенда будят завист сред един на всеки петима потребители на социалните мрежи, основно сред дамите и младите на възраст между 18 и 24 години.

Най-честата заблуда е за непланирано пътуване през почивните дни.
„Изглежда хората живеят един живот онлайн, и един реален. За да запазят имиджа си във Facebook или за да придобият по-голяма увереност, сравнявайки заниманията си през уикенда с тези на своите приятели, мнозина прибягват до лъжи”, казва поведенческият експерт Джуди Джеймс.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net