Джон Малкович ще се въплъти в персонаж, вдъхновен от Харви Уайнстийн

30-01-2019

Джон Малкович ще участва в нова пиеса, вдъхновена от опозорения холивудски продуцент Харви Уайнстийн. Според актьора това може да 'разстрои' хората.

„Горчива пшеница“ е написана от спечелилия награда „Пулицър“ Дейвид Мамет, който също така ще ръководи цялата продукция. Нейната световна премиера ще бъде в лондонския Уест Енд през юни.

Това е 'черен фарс за много лошо държал се медиен магнат', каза Малкович пред Би Би Си.

Десетки жени обвиниха Уайнстийн в изнасилване или сексуално насилие, а тези твърдения доведоха до появата на движението #MeToo.

Уайнстийн отрича всякакви претенции за секс без съгласие и описва много обвинения срещу него като 'очевидно неверни'.

65-годишният Малкович казва, че Харви Уайнстийн е 'отправна точка' за пиесата и 'реакция на всички новини, които излязоха миналата година' за него. Но впоследствие тя се развива и сега изследва как хората на властовите позиции в развлекателната индустрия са се държали зле в продължение на десетилетия.

В „Горчива пшеница“ Малкович играе ролята на Барни Фейн, покварен холивудски продуцент.

'Разбира се, това може да разстрои хората, които са изпитали този вид отношение, съдържащо се в пиесата', казва актьорът, добавяйки: 'Много хора може и да не я харесат.“ „Но какво мога да направя за това? Лично аз мисля, че това е ужасно произведение.”

Малкович е най-известен с филмите „Опасни връзки“, „Да бъдеш Джон Малкович“, „Кон Еър“ и др.

Актьорът спечели нова аудитория от млади фенове около Коледа, с участието си, заедно със Сандра Бълок, във филма Bird Box на Netflix.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net