"Аутсайдерите" спечели "Тони" за най-добър мюзикъл

17-06-2024

'Аутсайдерите' - адаптация на класически роман за юноши, спечели награда 'Тони' за най-добър мюзикъл, а 'Стереофонично' получи приза за най-добра пиеса, съобщиха световните осведомителни агенции, цитирани от БТА. Церемонията по връчване на театралните награди се състоя в неделя вечер в центъра 'Линкълн' в Манхатън, Ню Йорк.

Мюзикълът 'Аутсайдерите' е по едноименния роман на С. Е. Хинтън за враждата между улични банди през 60-те години в Оклахома. Съпродуцент на мюзикъла е Анджелина Джоли. Другият продуцент - Матю Риго, благодари на Хинтън в благодарствената си реч с думите: 'Сузи, искам да кажа, че твоята история и послание за любовта и семейството промени живота на всички ни'.

'Стереофонично' е пиеса по мотиви от живота и кариерата на членовете на групата 'Флитууд Мак'. Продукцията стана и големият победител на вечерта с общо пет награди. Автор на пиесата е Дейвид Аджми. 'О, не, агентът ми ми даде бетаблокер, но не действа. Присъствието ми тук идва след дълго и тежко пътуване. Трябва да финансираме изкуството на Америка', каза Аджми.

Специални гости на шоуто по връчването на наградите бяха Джей-Зи и Хилари Kлинтън. Клинтън е част от продуцентския екип на мюзикъла 'Суфражетки'. 'Била съм на много сцени, но тази е специална', коментира тя. Хилъри Клинтън беше посрещаната с овации при изненадващата си поява на 77-ата церемония на наградите 'Тони'. Бившият държавен секретар на САЩ подчерта историческото значение на явлението, стоящо зад мюзикъла 'Суфражетки'.

Алиша Кийс беше част от музикалната програма на вечерта с хита от 2009 г. Empire State of Mind. Мюзикълът 'Хелс кичън' е полуавтобиографична пиеса за нейния живот и кариера.

Малия Джой-Муун стана най-добра актриса, получавайки награда 'Тони' за 'Хелс кичън'. Даная Таймър - част от екипа на 'Аутсайдерите', стана първата жена, спечелила 'Тони' за режисура на мюзикъл.

Шаная Тауб е едва втората жена в историята на 'Бродуей', написала, композирала и участвала в мюзикъл. Нейният мюзикъл 'Суфражетки' спечели наградата за най-добър текст. 'Гласувайте, гласувайте, гласувайте', призова тя от сцената.

Звездата от сериала 'Наследници' Джеръми Стронг получи първата си театрална награда 'Тони' за водеща главна мъжка роля за играта си в пиесата на Ибсен от 1882 г. 'Враг на народа'. Така Стронг вече е носител на 'Еми', 'Златен глобус' и 'Тони'.

Звездата от филмите за Хари Потър Даниъл Радклиф спечели награда за роля в мюзикъл. Това е първият бродуейски трофей на Радклиф. Той спечели за участието си във 'Весело' ('Merrily We Roll Along'). Това е незаменим опит за мен, каза Радклиф.

Киша Луис, която играе ролята на учителка по пиано в 'Хелс кичън', също получи първата си награда 'Тони' след 40 години на сцената за второстепенна роля в мюзикъла.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net