Почина певицата Шиниъд О Конър

27-07-2023

На 56-годишна възраст почина певицата Шиниъд О'Конър.

'С голяма тъга съобщаваме за смъртта на нашата любима Шиниъд. Семейството и приятелите й са съсипани и поискаха уединение в този много труден момент', гласи изявлението на семейството, цитирано от The Irish Times.

Ирландската певица стана световна звезда през 1990 г. със кавър на Nothing Compares 2 U на Prince.

По информация на медията преди смъртта си Шиниъд е прекарвала времето си в Ко Роскомън и Лондон.

Тъжната вест идва година след като 17-годишният син на О'Конър Шейн избяга от болница и се самоуби.

В последния си туит певицата публикува снимка на Шейн със следното послание: 'Оттогава живея като немъртво нощно създание. Той беше любовта на живота ми, лампата на душата ми'.
Певицата е родена на 9 декември 1966 година в Ирландия. Дебютният ѝ албум The Lion and the Cobra излиза през 1987 г., влизайки в топ 40 в класациите на Обединеното кралство и САЩ. Световноизвестна става през 1990 г., когато се прочува с кавър на Nothing Compares 2 U на Prince.

Певицата е ръкоположена и за свещеник. Споделя за силния си интерес към религиите и критикува Католическата църква и Ватикана заради скандалите със сексуално насилие над деца.

През 2012 година самата Шиниъд сподели, че е направила опит за самоубийство, като е приела свръхдоза хапчета. Тя призна и за още 2 опита да сложи край на живота си, докато е била женена за Бари Херидж.

Освен починалия ѝ син, певицата има още 3 деца.

През 2018 година Шиниъд О'Конър приема исляма и смени името си на Шухада Садакат. 

По-рано тази година певицата спечели награда за класически ирландски албум на музикалните награди RTÉ Choice.

Музиката ѝ беше обичана по цял свят и талантът ѝ беше безподобен и извън сравнение', написа ирландският премиер Лео Варадкар в Twitter.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net