Филмът "Блондинка" за Мерилин Монро получи най-много номинации за "Златна малинка"

24-01-2023

Биографичният филм 'Блондинка' с актрисата Ана де Армас в ролята на Мерилин Монро получи най-много номинации - осем, за антинаградите 'Златна малинка', съобщи BBC. 

Със седем номинации следва комедията 'Добро оплакване' (Good Mourning), режисьори, сценаристи и изпълнителни на главните роли в която са рапърите и певци Машин Гън Кели и Мод Сън. Игралната версия на класическата анимация 'Пинокио' на 'Disney' е с шест.

Трите продукции са номинирани в категорията за най-лош филм заедно с 'Морбиус' и 'Дъщерята на краля'.

Организаторите на антинаградите 'Златна малинка' описват 'Блондинка' като филм, който 'почитателите на киното харесват дори по-малко от критиците'. Създателят му Андрю Доминик е с номинация за най-лош режисьор. 

Доминик ще си оспорва антиотличието в режисьорската категория с Джъд Апатоу за 'Балонът', в който играе и номинираната за 'Оскар' българска актриса Мария Бакалова, Колсън Бейкър (Машин Гън Кели) и Мод Сън за 'Добро оплакване' (Good Mourning), Даниъл Еспиноса за 'Морбиус' и Робърт Земекис за 'Пинокио на Дисни'. 

Сред номинираните в актьорските категории е двукратният носител на 'Оскар' Том Ханкс. Ханкс е с три номинации - за най-лош актьор за 'Пинокио на Дисни' и за най-лош актьор в поддържаща роля за превъплъщението си в образа на мениджъра полковник Паркър в биографичната продукция 'Елвис'. Третата му номинация е в категорията за най-лоша екранна двойка и е за изобилстващото му от латекс лице и нелепия му акцент.

Том Ханкс не е единственият обичан и възхваляван актьор, попадал в надпреварата за 'Златна малинка'. Сред предишните носители на антиотличието са звезди от ранга на Леонардо ди Каприо, Еди Редмейн, Бен Афлек, Холи Бери, Сандра Бълок, и екранни легенди като Лорънс Оливие, Марлон Брандо и Ал Пачино.

Самият филм 'Елвис', режисиран от Баз Лурман, се радва на ласкави отзиви от страна на критиката и наскоро получи девет номинации за водещите британски филмови награди БАФТА. Изпълнителят на главната роля Остин Бътлър неотдавна спечели 'Златен глобус' за най-добър актьор във филмова драма за превъплъщението си в образа на Краля на рока.

Джаред Лето, който миналата година стана носител на 'Златна малинка' за най-лош актьор в поддържаща роля за 'Домът на Gucci', тази година ще се съревновава в категорията за най-лош актьор в главна роля за 'Морбиус'.

Освен Лето за 'Морбиус' и Том Ханкс за 'Пинокио на Дисни', останалите претенденти за 'Златна малинка' за най-лош актьор са Колсън Бейкър (Машин Гън Кели) за 'Добро оплакване' (Good Mourning), Пийт Дейвидсън за 'Мармадюк' и Силвестър Сталоун за 'Самарянин'.

Носителката на антинаградата за най-лоша актриса ще бъде избрана измежду Райън Кийра Армстронг за 'Подпалвачката', Брайс Далас Хауърд за 'Джурасик парк: Господство', Даян Кийтън за 'Мак и Рита', Кая Скоделарио за 'Дъщерята на краля' и Алиша Силвърстоун за 'Акулата'.

Сред номинираните за най-лоши актьори в поддържащи роли освен Том Ханкс са Лорейн Брако, Пенелопе Крус, Мира Сорвино, Мод Сън, Пийт Дейвидсън.

Организаторите на 'Златна малинка', които наричат отличията си 'грозния братовчед на 'Оскар'-ите', ще обявят носителите им на 11 март - ден преди американската Академия за кинематографично изкуство и наука да раздаде своите статуетки.

Антинаградите 'Златна малинка' са учредени през 1980 г. като антидот на холивудския награден сезон, припомня БТА. Номинираните и победителите се избират от около 1100 членове на едноименната фондация от САЩ и още 19 страни, които се регистрират онлайн и плащат членски внос на стойност 40 долара. Статуетката представлява пластмасова малинка със златисто покритие, чиято стойност не надвишава пет долара.
 

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net