Премиера на филма "Блондинка" на кинофестивала във Венеция

09-09-2022

Седемдесет и деветото издание на кинофестивала във Венеция е към своя край, но за финал е запазен един от най-очакваните филми - 'Блондинка' на режисьора Андрю Доминик с актрисата Ана де Армас в ролята на екранната икона Мерилин Монро, съобщават Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА. 

Тази вечер е световната премиера на продукцията. Филмът е сред 23-те продукции, включени в конкурсната програма на кинофестивала във Венеция.

Близо тричасовата епопея е базирана на биографичната творба на Джойс Карол Оутс и разглежда обществения и личния живот на холивудската икона - от проблемното й детство като Норма Джийн до световната й слава като Мерилин Монро. Създателите на филма си позволяват определени повествователни свободи, като специален акцент във филма е поставен върху отношенията на Монро със съпрузите и любовниците й.

За да се подготви за ролята, Ана де Армас, която е родена в Куба, работи с преподавател по диалект в продължение на една година.

Актьорският състав на 'Блондинка' включва още Ейдриън Броуди в образа на драматурга Артър Милър, Боби Канавали като бейзболната звезда Джо ди Маджо - бивши съпрузи на Монро, както и Сара Пакстън, Джулиан Никълсън, Тоби Хъс.

Филмът на Нетфликс, продуциран от компанията на Брад Пит 'План Би', е първият, създаден от стрийминг платформа с рейтинг NC-17 от Асоциацията на филмовите продуценти. Това означава, че лица под 17-годишна възраст не се допускат на прожекциите му в киносалони.
'Блондинка' ще излезе на голям екран в избрани кина на 16 септември, преди да тръгне по Нетфликс на 28 септември.

Продукцията е една от много, които стартират на кинофестивала във Венеция с надеждата да попаднат в надпреварата за 'Оскар'.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net