Албум на U2 бе обявен за най-добрия от 80-те

09-10-2020

Радиослушатели избраха албума 'The Joshua Tree' на група U2 за най-добрия от 80-те години на миналия век.

Албумът, издаден през 1987 г., превръща U2 в една от най-популярните групи благодарение на хитове като 'With Or Without You' и 'Where The Streets Have No Name'. Сега слушатели на радио 2 на BBC го избраха за албум на десетилетието, пише БТА, цитирайки BBC.

Анкетата е направена във връзка с утрешния британски Национален ден на албумите.

На второ място е 'Brothers In Arms' на 'Дайър стрейтс'. Следва дебютът на 'Стоун роузис', носещ името на групата.

'Ролинг Стоунс' с грандиозен концерт през 2022 г. по случай 60-годишнината си

В топ 20 на класацията са само албуми на мъже с едно изключение - 'Hounds Of Love' на Кейт Буш, заел 11-ото място.

Албуми на Мадона, Джанет Джаксън, Трейси Чапман и Грейс Джоунс са по-надолу в класацията.

Албумът 'The Joshua Tree' e написан в условията на Студената война. Той отразява двете страни на Американската мечта - блясъкът и 'безперспективността и алчността' в ерата на Рейгън, по думите на басиста Адам Клейтън.

'И сякаш се връщаме към това - каза китаристът Едж, след като чу резултатите от анкетата. - Политиката още е толкова поляризирана'.

'Радваме се, че хората още чувстват тези песни близки, нощ след нощ, година след година' - добави той.

'The Joshua Tree' донесе на U2 награда 'Грами' за албум на годината. Песни като 'I Still Haven't Found What I'm Looking For' and 'Bullet The Blue Sky' - критика на политиката на САЩ в Централна Америка все още са сред най-харесваните в концертите им.

Във Великобритания албумът заема девето място по продажби през 80-те години на миналия век. С по-добри показатели тогава са 'Bad' на Майкъл Джексън и 'No Jacket Required' на Фил Колинс, които сега са на по-задни места в класацията.

Лола Ленъкс тръгна по стъпките на майка си Ани

На четвърто място в класацията за най-добрите албуми на 80-те години е 'Thriller' на Майкъл Джексън. Пети е 'Appetite For Destruction' на Guns N' Roses. Следват 'Dare' на 'Хюман лийг', 'The Queen Is Dead' на 'Смитс', 'Graceland' на Пол Саймън, 'Lexicon Of Love' на Ей Би Си. Десети е 'Purple Rain' на Принс.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net