Драконът гостува в София

20-01-2019

Драматичен театър „Ст. Бъчваров“ гостува на сцената на Театър „София“ на 11 и 12 февруари 2019 г. с пиесата „Драконът” от Евгений Шварц.

Режисьорна постановката е Явор Гърдев. Той дефинира забранената по времето на Сталин пиеса като притча за въплъщенията на властта, която поразява с актуалността си.

„Когато детските писатели започнат да пишат за възрастни, въображението им с болезнената си проницателност направо разбалансира света. Това е пиеса за дълбоките човешки интуиции и мотивации, по отношение на които политическите идеологии са само вторична маска, риторическо алиби“, обяснява Явор Гърдев подхода си към текста, превърнат от него в блестяща антиутопия.

Сценографията и костюмите са дело на Свила Величкова, музиката е на Калин Николов. Главните персонажи защитава с изключително майсторство звездната актьорска четворка: Михаил Мутафов, Михаил Билалов, Стоян Радев и Ованес Торосян, заедно с младия Ненчо Костов, 16-годишната Александра Златева от Детско-юношеския театър „Златното ключе“ и 7-годишния Здравко Кънчев от Детската театрална академия „Питър Пан“ при Държавен куклен театър Варна. Във великолепния ансамбъл се вписват адекватно и останалите актьори от различни театрални поколения.

Източник: Театър София

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net