Лео Ди Каприо влиза в ролята на Рузвелт

28-09-2017


Леонардо ди Каприо ще се превъплъти в 26-ия президент на САЩ Теодор Рузвелт, съобщава сайтът за кино новини „Дедлайн“.

Лентата ще бъде режисирана от Мартин Скорсезе. За двамата това ще бъде седмият съвместен проект след филми като „Вълкът от Уолстрийт“, „Авиаторът“, „Бандите на Ню Йорк“.

Според „Дедлайн“ преговорите за предстоящата биографична лента за Рузвелт се водят от няколко години, но едва сега е бил привлечен подходящ сценарист за целта, а именно - Скот Блум. Информацията сочи, че компанията на Ди Каприо и Дженифър Дейвисън „Апаян Уей“ и Скорсезе ще бъдат изпълнители продуценти, а правата за разпространение са поверени на „Парамаунт“.

Неслучайно е желанието на Ди Каприо да представи на екран живота именно на Теодор Рузвелт. Както самия актьор, Рузвелт също е бил отявлен защитник на околната среда и дори е бил наричан „президентът на природозащитниците“. Повод за това е активната му работа за защитата на статута на 930 000 кв. км земя в САЩ и създадените от него пет национални парка, както и подписаният от него закон за историческите паметници. Освен това, към днешна дата, Рузвелт остава най-младият президент в историята на САЩ, встъпвайки в длъжност на 42-годишна възраст през 1901 г. след убийството на Уилям МакКинли.

В предишните си биографични филми Ди Каприо се е превъплъщавал още в основателя на ФБР Джон Едгар Хувър, авиатора Хауърд Хюз и борсовия брокер Джордан Белфърт. Понастоящем се смята, че именно той ще изиграе и ренесансовия гений Леонардо Да Винчи

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net