България е втора на Евровизия

14-05-2017

България постигна най-големия си успех на конкурс Евровизия досега. 17-годишния Кристиан Костов се класира на второ място на Евровизия 2017.

Победителят Португалия водеше по точки през цялата вечер, докато се събираха точките от вота в Европа, но плътно след Салвадор Собрал се движеше България, като приблизително еднаква разлика.

В крайна сметка 27-годишният Салвадор Собрал и неговата балада „Amar pelos dois“ събраха 758 точки от журито и публиката, а на нашето момче не му достигнаха 143 точки до победата. Трета остана Молдова.

Представителят на Португалия беше фаворит на букмейкърите още преди да се проведе първия полуфинал, където пък омагьоса публиката с лиричното си изпълнение. Собрал излезе на малката сцена и в неговото представяне липсваше сценография, танци и дори светлинни ефекти. Той пропусна и първите репетиции заради здравословни проблеми.

За сметка на това по време на снощния финал всички бяха единодушни, че изпълнението на Крис е беше най-доброто за вечерта. Максималните 12 точки за България дадоха Македония, Норвегия, Естония, Беларус.

През сълзи Крис призна, че много съжалява не е успял да се изкачи на върха, защото въпреки качествата на португалеца, българският екип е бил най-добрият. В интервю за БНТ, той емоционално заяви, че няма повече да участва в подобни формати, защото му е омръзнало винаги да е най-младият участник, и винаги да остава втори.

Кристиан Костов е роден в Москва на 15 март 2000 година, той е гражданин на Русия и България. Неговият баща е българин. През 2006 г. се записва в известния руски детски ансамбъл „Непоседи“. Участва в първия сезон на руското издание на шоуто за таланти „Голос. Дети“ в отбора на Дима Билан и стига до финал. През сезон 2015/2016 участва, стига до финал и завършва на второ място в българското издание на „X Factor“. По-късно сключва договор със „Вирджиния Рекърдс“. Издава дебютния си сингъл „Не си за мен“ през октомври 2016 година. С него заема 1-то място в националната класация на най-излъчваните български песни в радио и телевизионния ефир.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net