Наградите Грами се местят в Ню Йорк за 60-та си годишнина

10-05-2017


Церемонията по връчването на престижните музикални награди „Грами“ ще се премести от Лос Анджелис в Ню Йорк по повод 60-та си годишнина, съобщават организаторите от Американската звукозаписна академия.

Те ще се проведат на 28 януари в култовия „Медисън скуеър Гардън“, след като в продължение на 14 години бяха в „Стейпълс център“, Лос Анджелис. Решението идва след продължителна кампания на нюйоркския кмет Бил де Блазио, който изчисли, че връчването на наградите – които обикновено са съпроводени от няколко дни на концерти и партита, ще донесе на Голямата ябълка печалби от 200 млн. долара.

Новината беше съобщена от Звукозаписната академия в социалните мрежи, придружена от кратък видеоклип, режисиран от Спайк Лий, предаде БГНЕС. В него се прави своеобразна обиколка на най-известните места в града, свързани с музиката – от „Карнеги хол“, през „Аполо тиътър“ в Харлем до жилищния комплекс в Бруклин, където е израснал Джей Зи.

От провеждането на първата церемония през 1959 г. наградите „Грами“ се движат между Ню Йорк и Лос Анджелис, като вторият град е техен домакин от 2004 г. насам. Засега е обявено, че преместването в Голямата ябълка ще е само за една година, без да се изключва през 2019 г. те отново да са в Лос Анджелис.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net