Кристиан Костов ни представя на Евровизия

14-03-2017

17-годишния Кристиан Костов ще представя България тазгодишното издание на „Евровизия“. Песента му „Beautiful Mess“, която беше представена в официалния канал на конкурса, вече събра стотици одобрителни коментари.

„Това е най-големият и вълнуващ подарък, който можех да получа 2 дни, преди да навърша 17 г. Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена, ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, талантът и вдъхновението', сподели Кристиан.

Песента е създадена от „Вирджиния рекърдс“ с творческия екип на Symphonics, в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Тандемът стои зад „If Love Was a Crime“ на Поли Генова.

В БНТ са постъпили 11 кандидатури с предложение за българското участие в „Евровизия 2017“. Предварителна селекция е допуснала до участие 6 предложения. Те са консултирани с международни експерти с опит в „Евровизия“ от 12 държави.

Според предварително изтегления жребий България е във втория полуфинал на музикалното състезание в украинската столица Киев, който ще започне в 22 ч. българско време на 11 май. Тогава за българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия).

Кристиан Костов е финалист от „Х Factor“. Дебютният му сингъл „Не си за мен“ оглави националната класация на най-излъчваните български песни в ефир за две седмици, а песента на Pavell & Venci Venc’ с негово участие „Вдигам Level“ беше лидер в официалната класация 14 поредни седмици.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net