Мюзикълът Хамилтън обра статуетките Тони

13-06-2016

Мюзикълът „Хамилтън“ обра наградите за театрално изкуство „Тони“. Церемонията в САЩ бе посветена на близките на жертвите от Орландо и мина изцяло под знака на трагичната случка, белязала уикенда.

„Хамилтън” получи премията в седем категории, включително за най-добра режисура, за най-добър музикален съпровод, за главните роли – мъжка и женска, за най-добри костюми и осветление. Мюзикълът не успя да повтори успеха на „Продуцентите” (The Producers, 1969), който на времето си претендираше за 15 награди и спечели 12 от тях.

В средата на април „Хамилтън” спечели престижната награда „Пулицър” за най-добро драматично произведение, както и „Грами” и наградата на името на Едуард Кенеди за най-добро драматично произведение за историята на САЩ. Наградите в другите номинации отидоха при пиесите „Затъмнение” (Eclipsed) за скитанията на жените по време на войните в Либерия през 2003 година и „Хора” (Humans) за една вечер на членовете на семейство, събрало се в Манхатън за Деня на благодарността, предаде БГНЕС.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net