Звездите се стичат в Кан за най-значимия европейски кинофестивал

12-05-2016

Многобройни знаменитости се стекоха към Френската ривиера за откриването на Международният кинофестивал в Кан. Гостите преминаха по прочутия червен килим пред Фестивалния дворец.

Дизайнерка Виктория Бекъм, актрисите Наоми Уотс, Блейк Ливлик, Кирстен Стюърт, Джулиън Мур, Съюзън Сарандън, Ева Лонгория, певецът Джъстин Тимбърлейк и още куп други звезди бяха уловени на червения килим от обективите на фотографите. Те пристигнаха за официалното откриване на фестивала, включващо специална церемония и прожекция на новия филм на Уди Алън „Café Society”, в който главните роли са на Стюърт и актьорът Джеси Айзенбърг.

Тази година фестивалът се провежда при засилени мерки за сигурност, като без изключение всички влизащи в двореца отварят скъпите си чанти за проверка. В рамките на събитието са ангажирани стотици полицаи и жандармеристи, а в централната сграда, където се прожектират филмите, ще са разположени 500 служители по сигурността. Те ще бъдат подпомагани от 468 камери за наблюдение, някои от които ще бъдат и по протежение на легендарния крайбрежен булевард „Кроазет”.

Деветчленното жури се председателства от австралийския режисьор Джордж Милър, „баща” на поредицата „Лудия Макс”. Ще му помагат актьорите Кирстен Дънст, Доналд Съдърленд, Ванеса Паради и Мадс Микелсен. Всички те също бяха видени на червения килим.

В официалната селекция са включени 56 заглавия, общият брой на филмите, които ще се завъртят в Кан, е 89, а конкурентите за статуетката „Златната палма” са 21.

В рамките на 12-дневния фестивал, който е един от най-значимите за европейското и световно кино, ще протекат прожекциите на много вероятни бъдещи хитове в салоните. В четвъртък ще бъде представена драмата за Уол Стрийт „Пулсът на парите”, режисирана от Фостър и с участието на Клуни и Робъртс. През уикенда Стивън Спилбърг ще представи новият си филм - 'The BFG'. В борбата за „Златната палма се включват ощт „Ma Loute” с Джулиет Бинош, в който туристи от викторианската епоха биват изядени от местни в Северна Франция, „The Neon Demon' също е на канибалска тематика, но в него се ядат супермодели от Лос Анджелис.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net