Лени Кравиц с изложба в България

09-03-2016

На 7 април 2016 г. от 18:30 часа в галерия „VIVACOM Art Hall“, на ул. „Гурко“ 4, ще бъдат открити изложбите на Лени Кравиц и Матю Битон - „Flash“ и „Ascension“.

Прочут, обожаван, постоянно наблюдаван, обграден от фенове, репортери, папараци, всички оборудвани със смарт-телефони, камери, микрофони и светкавици. Лени Кравиц насочва обектива към тези, които го следват навсякъде. Той обръща ловко фокуса и събитията, снима тези, които го снимат, така се ражда серията „Flash“ – черно бели фотографии, запечатали ежедневието на звездата през нейните собствени очи, ярки образи, неочаквано хванати в клопката на собствените си действия.

„Интересно е, че същите тези хора, които ме преследват, за да ме снимат, са станали тема на изложбата ми. Чрез завъртане на обектива обратно върху тях, аз косвено поглеждам към себе си и сюрреалистичния свят, в който живея, когато пътувам. Този, който някога е бил ловец, се превръща в плячка”, споделя Лени.

„Вместо да се нервя, че не мога да се разхождам спокойно навън и да снимам – аз фотографирах каквото беше пред мен. Трябва да уловиш момента от твоя собствен живот, който стои пред теб. Затова започнах да снимам хората, които снимат мен, това се превърна в танц, в игра“, казва музикантът.

Eкспозицията на Кравиц в България е третата му публична изява като фотограф до този момент. Дебютът си той прави на 5 март миналата година в галерия „Лайка“ в Лос Анджелис, а втората си изложба организира в галерия „Остлихт“ във Виена.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net