Невена Цонева се прибра обидена от фестивала Нова вълна 2015

10-10-2015

Невена Цонева пя на две от петте състезателни вечери на фестивала „Нова вълна 2015“ в Сочи, след което се прибра преждевременно.

Българската представителка на международния конкурс се разболяла още на втория ден и преминала през какви ли не премеждия, за да си върне гласа и да продължи да пее, но не срещнала разбиране от страна на лекари и на организатори.

На двете й участия зад гърба й се веело българското знаме, но разположено вертикално и с червена, зелена и бяла ивица от ляво на дясно. „Стана ми много обидно и още след първата вечер казах на екипа за проблема, но те не го поправиха”, разказа тя пред в. „24 часа“.

Заради настинката тя отишла в клиниката в комплекса, в който била отседнала. Правили й инхалации, но не помогнало, затова Невена се свързала с лекари в България, които изпратили рецепта.

„Бях решена да правя каквото трябва, за да си върна гласа, ако трябва и с екстремни мерки. Назначиха ми калций венозно всеки ден, урбазон и витамин C венозно. В клиниката категорично отказаха да ми инжектират тези препарати. Изпратиха ме в някаква поликлиника на 10 мин път с такси“, разказа Невена.

Хванала си такси, но и там лекарката отказала да й постави инжекциите. Затова Невена купила калций, научила се как се бият инжекции от клипчета в интернет и сама си ги слагала мускулно. Имало частичен ефект, затова тя поискала среща с режисьора, а след това и с директора на фестивала, за да обясни, че има нужда от помощ. Казали й, че ще я заведат в „президентската болница“, но след като чакала два дни в стаята си, Невена си резервирала билет и се прибрала в София. „Не съжалявам, че отидох и не искам да петня ничие има, просто казвам фактите“, каза певицата.

Една от песните, които Невена изпълни на конкурса е кавър на “I will always love you”. Новият аранжимент, на който заложи българската представителка предизвика вълна от неодобрение.

Видео от изявата й може да видите тук.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net