Игра на тронове спечели Еми за най-добър драматичен сериал

21-09-2015


Сериалът „Игра на тронове” взе статуетката „Еми“ за най-добър драматичен сериал. Втората по важност награда - за най-добър комедиен сериал - беше спечелена от поредицата „Вице“ (“Veep”) на телевизионния канал HBO.

Церемонията по връчването на 67-ите награди се състоя снощи в театър Майкрософт в Лос Анджелис. Неин водещ беше комедийният актьор Анди Самбърг.

Сериалите на HBO спечелиха цели 14 награди. Дейвид Натър стана „най-добър режисьор на драматичен сериал“ за епизода “Mother's Mercy“ от сериала „Игра на тронове“. „Най-добра актриса в комедиен сериал“ стана Джулия Луи-Драйфус за ролята на президента Селина Майер във „Вице“, а в мъжкия й еквивалент наградата е връчена на Джефри Тамбор за участието си в “Transparent“ на телевизия Amazon.

Призът за „Най-добър актьор в драматичен сериал“ получи Джон Хам за ролята си на Дон Дрейпър в сериала „Момчетата от Медисън авеню“ на телевизия AMC. Това е неговата първа победа на „Еми“, въпреки че е бил номиниран цели 16 пъти.


Виола Дейвис е отличена в категорията „Най-добра актриса в драматичен сериал“ за ролята си на Анализ Кийтинг в “How to Get Away with Murder“, 2014 на телевизия ABC.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net