Започва кинофестивала в Кан

13-05-2015

Тази вечер започва международният филмов фестивал в Кан.

68-то издание ще бъде открито с прожекцията на френската драма „Остани изправен”. Голямата звезда във филма на Емануел Берко е Катрин Деньов.

В надпреварата за „Златната палма” влизат общо 19 ленти, които ще бъдат оценени от жури, в което влизат Софи Марсо, братята Коен, Джейк Джиленхал и Сиена Милър и др.

Най-големите световни знаменитости ще стъпят на френска земя, за да присъстват на премиерите на дългоочаквани ленти, правени през изминалата година. Сред любопитните изяви е тази на Натали Портман, която ще дебютира като режисьор с филма „История за любов и мрак”.

С вниманието публиката очаква и документалната лента „Ейми”. Историята на певицата Ейми Уайнхаус, разказана от режисьора Асиф Кападиа, предизвика остра негативна реакция на семейството на певицата, която почина в апогея на славата си преди 4 години. Родителите предоставиха лична информация, но все пак не одобриха крайния резултат.

Последният филм на Уди Алън – „Ирационалният мъж”, също ще бъде представен в Кан. Драмата събира пред камера Ема Стоун и Хоакин Финикс.

Най-новата лента за Лудия Макс, която превърна Мел Гибсън в супер звезда през 80-те години на миналия век, е може би най-чаканата премиера. „Лудият Макс: Пътят на яростта” идва точно двадесет години след последния филм от поредицата на Джордж Милър възобновява собствената си. В ролята на Макс Рокатански влиза Том Харди, който си партнира с Чарлийз Терон и Никалъс Холт.

Фестивалът ще приключи на 24 май.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net