Юън Макгрегър прави своя режисьорски дебют

19-02-2015

Холивудският актьор Юън Макгрегър ще дебютира като режисьор с филмова адаптация на романа „Американски пасторал” от 1997 г. на писателя от САЩ Филип Рот.

Макгрегър, на който е поверена и главната роля, се зае по свое желание с амбициозната задача да режисира лентата след като Филип Нойс отпадна от проекта.

„От години искам да режисирам филм, но бях решил да изчакам, докато не открия история, която мога да разкажа. В „Американски пасторал” открих тази история. С интерес очаквам предизвикателството да бъда от двете страни на камерата, особено след като знам, че ще работя с Дженифър (Конъли) и Дакота (Фанинг)”, се казва в изявлението, направено от Юън Макгрегър.

„Американски пасторал” на Филип Рот е отличен с награда „Пулицър”. Романът описва съвършения живот на Симор „Шведа” Левов, който се срива, когато неговата дъщеря е обявена за издирване за политически тероризъм по време на Виетнамската война.

Освен Макгрегър, в останалите главни роли ще видим Дакота Фанинг – като дъщерята на Левов и Дженифър Конъл, която ще изиграе съпругата му. Снимките за филма ще започнат през март в Питсбърг, Пенсилвания.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net