Започна кинофестивалът Сънданс

23-01-2015

123 филма от близо 30 страни ще бъдат показани на един от най-големите форуми на независимото кино в света – международният кинофестивал „Сънданс”, който беше открит в ски курорта Парк сити в щата Юта. Тази година в рамките на феста са планирани 106 филмови премиери.

Фестивалът бе открит от неговия основател, актьора Робърт Редфорд. Той заяви, че когато всичко започнало преди 31 години, изобщо не си е представял, че фестивалът ще придобие толкова големи мащаб и ще стане толкова популярен. По думите му, едно нещо обаче остава непроменено – „Сънданс” бе и ще бъде форум за показване на филми на млади и експериментиращи творци, които работят извън пределите на Холивуд.

Сред филмите в програмата на фестивала до 1-ви февруари са „Какво се случи, мис Симоне”, проследяващ живота на легендарната джаз певица Нина Симоне, и „Как да променим света”, посветен на основаването на организацията „Грийнпийс”, както и документалната лента „Бронзът”, която разкрива трудния живот на бивша шампионка по гимнастика.

Таи година ще бъде показан и филм на самия Редфорд. В „Разходка в гората”, адаптация по едноименната книга на Бил Брайсън, 76-годишният актьор е копродуцент и изпълнява ролята главната роля на Брайсън. Партнират му Ник Нолти и Ема Томпсън.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net