Криско ще съди сръбски рапър за плагиатство

10-10-2014

Песента „Видимо доволни” на Криско и Мария Илиева, която предизвика бурна реакции у нас – от овации до пълно отричане, очевидно много се хареса на задните ни съседи. За дни „Палим” на МC Stanko и MC Beka се превърна в хит в Сърбия.

Авторът на парчето никак не одобри, че факта, че сърбите направиха свой вариант на песента и ще ги съди за плагиатство. Криско вече е предприел нужните действия и песента бе свалена от музикалната платформа YouTube и по негова молба.

МC Stanko и MC Beka твърдят, че са комбинирали четири бийта от песента на Криско заедно с фолк мотиви.

„Палим” не е копие на „Видимо доволни”, заяви пред бТВ MC Stanko. Той твърди, че е написал текста още преди 8 месеца, както и че за разлика от парчето на българина, неговото третира темата „любов”.

„Проблемът е, че видеото беше свалено от YouTube по молба на Криско, защото съм откраднал песента и текста му, което не е вярно. Не го познавам лично и бих искал да не сме врагове, а приятели, защото харесвам творчеството му. Не обичам да копирам. Бих искал да помоля Криско да престане да вреди на репутацията ми, без да има видима причина за това”, обясни сръбският изпълнител.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net