Наказват всеки, свалил Непобедимите от нета

22-09-2014

10 милиона души, изтеглили незаконно от интернет американския филм “Непобедимите 3”, се издирват, за да платят 300 долара на компанията продуцент „Милениум филмс”. В противен случай юристите ѝ ще заведат дела за кражба на интелектуална собственост, съобщи в. „24 часа”.

От миналата седмица вече са разпратени близо 550 000 писма до IP адресите, от които е теглен филмът, съобщава сам собственикът на продуцентската компания Ави Лернер пред американското списание “Variety”. Той допълва, че имат IP адресите на още милиони и ще „продължим, докато не стигнем до всеки”.

„Милениум филмс” е първата продуцентска компания в света, предприела необичайната стъпка да погне лично всеки потребител на пиратските филмови сайтове, а не самите тях. В поканите за споразумение има и срок - до 5 октомври.

250 млн. долара са загубите от „изтичането” на филма през юли в интернет, пресметнали от „Милениум филмс”. За Лернер целта не е просто да си приберат загубите, „искаме да покажем на света, че пиратстването на филми може да бъде наказано”, казва той.

„Непобедимите 3”, както и предишните два филма от поредицата бяха снимани у нас. Затова в София кацнаха едни от най-големите звезди на Холивуд. Интересът към филма обаче бе доста слаб през първата му седмица на голям екран, след като перфектно копие на „Непобедимите 3” беше разпространено в интернет 3 седмици преди премиерата.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net