Малката русалка плени европейската публика

20-05-2013

20-годишната Емели де Форест триумфира на тазгодишния конкурс Евровизия. Песента на датската Шакира, както всички медии бързо нарекоха Емели, отнесе статуетката само на няколко километра от шведския град Малмьо, но в Дания.

"Only Teardrops" е композицията, която донася отличието за трети път в скандинавската държава (преди това през 1963 и 2000 г.)

Съпроводът от барабани и флейта, открои изпълнението на датчанката от множеството етнопоп и денс парчета, копиращи миналогодишния победител. Семплата мелодия подобава на тематиката на тазгодишното шоу, което беше обърнато назад към историята на Евровизия, коментира BBC.

Младата изпълнителка силно ни впечатли с безгрешното си изпълнение и въздействащата сценография. Тя влезе на сцената под съпровода на флейта, боса и със семъл грим, прическа и костюм, за да извика във въображението ни образите на малката русалка и оловния войник от приказките на Ханс Кристиан Андерсен.

Датската представителка успя да събере 281 точки, възхищението на зрителите е Малмьо арена и подкрепата на родната публика, която се бе събрала в столица Копенхаген, за да стиска палци за своята фаворитка.

Именно Емели де Форест беше определена като победителка от букмейкърите още в началото на май.

На второ място се подреди Фарид Мамадов от Азербайджан, който изостана с 47 точки от победителката. Челната тройка беше попълнена от Злата Огневич от Украйна.

В състезанието на 25-те държави се включиха редица изпълнители, които заслужиха вниманието на публиката. Сред тях бяха 61-годишната легенда Бони Тейлър, която представляваше Великобритания. Румънецът Сезар, пък си спечели славата на един от най-ексцентричните изпълнители. Той изпълни денс парче с оперно звучене, но трябваше да се задоволи с 13-то място.





viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net