Робърт Дауни-Джуниър е най-високоплатеният актьор през 2014-та

22-07-2014

Робърт Дауни-Джуниър е актьорът с най-висок хонорар, според класацията на „Форбс”. Той заема престижната позиция сред най-добре платените знаменитости за втори път в кариерата си.

За периода от юни миналата година до юни 2014 той е заработил 75 млн. долара, като основната сума в доходите на 49-годишния актьор е донесла ролята му в „Железния човек”, който стана най-касовият филм за 2013 г., събирайки 1.2 млрд. долара. На второ място е американски актьор и трето поколение професионален кечист, известен със своето сценично име Скалата, който е заработил 52 млн. долара. Той засне блокбъстъра „Херкулес”, който е по екраните това лято, а „Сан Андреас” ще излезе през 2015 година.

Третото място заема номинираният за „Оскар” Брадли Купър. За една година той е заработил 46 млн. долара. Четвърти в Класацията е Леонардо ди Каприо с 39 млн. долара. През последната година той изигра една от най-добрите си роли във „Вълкът от Уолсрийт”.

В първата десетка са още Лиъм Нийсън с 36 млн. долара, Бен Афлек и Крисчън Бейл - по 35 млн. долара, Уил Смит и Марк Уолбърг - по 32 млн. долара.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net