Настъпи Годината на водния тигър

01-02-2022

Китайската Нова година настъпва във вторник на 1 февруари. Известна още като Лунна Нова година или Пролетен празник, тя се празнува от почти 2 милиарда души, предимно в Азия, по време на второто новолуние след зимното слънцестоене. Този ден бележи края на зимата и началото на дългоочакваната пролет. Според китайския зодиак 2022 е Годината на Тигъра и по-специално тази на Водния тигър 

Годината на Водния Тигър носи големи и драматични промени и предизвикателства, които ще нарушат реда в живота на зодиите. Годината ще бъде бурна и наситена със събития и повечето зодии ще се изкушат да се впуснат във всякакви рискови ситуации. 2022 г. е началото на Водния цикъл, така че следващите години ще донесат късмет, щастие и здраве на много от зодиите, но и много решаващи моменти в живота на родените под знаците Маймуна и Змия.

Лесен начин да разберете как енергията на водната стихия ще ви повлияе тази година е да се замислите каква е била 2021-ва за всеки от нас: 2021 съответства на металната енергия, следователно ако през година сте нямали късмет, вероятно ще имате сега (и обратното).

2022-ра е годината на Водния Тигър Ян – типологията на Тигъра съдържа повече дърва, огън и по-малко земя. Водата и дърветата се допълват взаимно, тъй като дървесината се нуждае от вода, която подхранва и осигурява нейния растеж. Сезонът на Козирога ни помага да се отървем от всичко старо и ненужно в живота си. Доминирането на водния елемент ще се усети през цялата година, което означава, че следващите 12 месеца ще са изпълнени с много обрати и всякакви непредсказуеми събития. Съюзници на Тигъра са Кучето и Конят, а Маймуната и Змията са негови врагове – ето защо родените в годините на Змията и Маймуната могат да срещнат трудности и конфликти през 2022 г.

Късметлийските цветове на 2022: зелено – от дървесния елемент, и черно – от водния елемент. Червеното и жълтото също се считат за щастливи цветове в годината на Тигъра.
Късметлийски камъни: сапфир и лунен камък.

Брак
Годината на Водния Тигър ви мотивира да слушате сърцето си и да приемате сериозно любовните въпроси. За необвързаните 2022 г. е подходящият момент за намиране на сродна душа и сключване на брак. Бъдете обаче внимателни, когато определяте датата на сватбата си, особено между февруари и май. Щастливите месеци за брак през 2022 са: юни, август, септември.

Любов и семейство
Цялата 2022 година ще бъде под знака на любовта и романтиката. Лоялността и страстта в романтичните отношения ще бъдат на първо място. Семейните отношения ще се заздравят и двойките, които живеят заедно от известно време, в крайна сметка ще решат да формализират връзката си, като се оженят. Китайските прогнози за 2022 г. по отношение на семейния живот са много благоприятни, защото Тигърът е животно, което предпочита да живее в голямо и обединено семейство, като се отнася към малките си с грижи и внимание.

Кариера
Китайският хороскоп показва, че през 2022 г. ще се появят нови лидери в областта на бизнеса и политиката. Тези хора, въпреки световната икономическа криза или вероятно поради нея, могат да постигнат максимален успех за своя бизнес и компании, като ги издигнат на по-високо ниво. Това няма да е никак лесно и ще бъде предшествано от множество конфликти на интереси, саботаж и недоволство, но в крайна сметка усилията им ще бъдат възнаградени. За тези, които планират да сменят работата си, годината на Водния Тигър е подходящият период.

Пари
Въпреки че парите ще идват лесно в джоба ви, препоръчително е да спестявате за черни дни, вместо да съжалявате по-късно. Повечето зодии трябва да следят добре разходите си, особено през първите месеци на годината. На търсещите работа ще бъдат предложени много възможности за работа с доходоносна заплата. Вашата креативност и интелигентност ще ви осигурят работа и ще ви издигнат на по-високо ниво.

Най-добрите месеци за забогатяване: През 2022 г. тайната не е да намалите разходите си, а да увеличите бюджета си и да пренасочите допълнителните си пари към инвестиции. Бавно, но сигурно до края на годината ще съберете впечатляващо състояние. Най-добрите месеци за инвестиции и печелене на повече пари са септември и ноември.

Здраве
2022-ра е годината на разбиране на тялото, медитация и вътрешно съзряване, година, която увеличава комуникацията със собственото ви тяло и започване на здравословни навици. Свободното време, времето за релаксация и грижата за тялото са гаранция за добро физическо състояние и енергия. Китайският хороскоп за 2022 г. ви съветва да бъдете внимателни, да водите балансиран начин на живот и да обръщате внимание на сигналите, които тялото ви изпраща.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2022 Tvoia.Net