Кой древноегипетски бог или богиня сте според зодията си

18-05-2021

Древните египтяни отправяли поглед към звездното небе, когато се нуждаели от съвет. Те вярвали, че звездите, под които сме родени, влияят на нашите личност, живот и съдба.

Египетската астрология е относително неясна тема, но това, което знаем, е, че всеки знак се основава на древноегипетски бог или богиня, както западната астрология се основава на зодиакалните знаци.

Всеки един от знаците в египетската астрология има своя еквивалент в съвременната такава. Например, ако сте зодия риби според съвременната астрология, според египетската за вас отговаря богинята Изида.

Озирис – бог на подземния свят и съдия на мъртвите – Овен

Родените по знака на Озирис често се открояват със своята интелигентност и предприемчивост. Тези хора са родени лидери и обичат да поемат отговорности в работна среда.

Мут – богиня-майка, царица на боговете и божествена майка на фараоните – Скорпион

Ако Мут е вашият знак, най-вероятно сте много фокусиран и целенасочен човек, знаете какво искате и как да го получите. Хората под този знак често са чувствителни и сдържани, но с времето стават по-уверени в себе си, освен това са много щедри, търпеливи и очарователни.

Сет – бог на пустинята, войната, гръмотевиците, хаоса и виното – Близнаци

Ако сте родени под този знак, вие несъмнено сте свободен дух, който жадува за нови приключения и предизвикателства, вероятно ще бъдете добър комуникатор и обичате да общувате. За съжаление имате експлозивен темперамент.

Сехмет – богиня на войната, разрушението, споровете и изцелението – Водолей

Родените под знака на Сехмет обикновено са весели и приказливи хора, те също са честни и чувствителни характери. Неприятните им черти са нетърпеливостта и фактът, че лесно се обиждат.

Тот – бог на мъдростта, занаятите, йероглифите и науката – Дева

Тези хора обичат да поемат контрола и да водят групи от хора, те обикновено са симпатични и уважавани. От друга страна, тези хора понякога могат да бъдат нетърпеливи да завършат задачите, поставени пред тях. Могат да са много наивни и понякога трудно се работи с тях.

Изида – богиня на магията на историята, на семейството, символ на мъдростта и брачната вярност на съпругата към мъжа, дори и след смъртта му – Риби.

Хората под знака на Изида са прями и обичат да минават директно на въпроса, те са много енергични и игриви, с голямо чувство за хумор.

Хор – смятан за първия фараон. Фараонът на Египет е негово въплъщение – Козирог

Хората, родени под знака на Хор, са смели, дръзки и оптимисти, те са много семейно ориентирани и са истински слънчев лъч за своите близки. Те са много фокусирани и ще направят всичко възможно, за да постигнат целите си. Понякога обаче могат да бъдат упорити.

Хапи – бог на плодородието и нилските наводнения – Стрелец

Хората, родени под знака на бог Хапи обикновено са с нежни и грижовни характери. Те обаче са импулсивни и често искат да доминират.

Геб – бог-земя, член на хелиополската Енеада – Везни

Тези хора са надеждни, честни и грижовни души, особено към семейството и приятелите си, но също така могат да бъдат чувствителни и срамежливи към хора, които не познават много добре.

Бастет – богиня на радостта, празниците, танците, музиката, плодородието, покровителка на бременните жени – Рак

Хората, родени под знака на Бастет са спокойни и жадуват за баланс в живота си, естествено са срамежливи и предпочитат по-тиха среда, до степен, в която дори могат да се изолират.

Анубис – бог, съпровождащ душите през тъмнината – Лъв

Хората под този знак са много страстни и креативни, но работят най-добре когато са сами. Те са вглъбени в себе си, но въпреки това авторитетни. Нищо не е твърде сложно за тях.

Амон Ра – богът, създател на целия свят – Телец

Хората, родени под този знак, са силни и трудолюбиви, те стават страхотни лидери, защото са добри слушатели и обикновено са популярни сред своите връстници. Въпреки това те са склонни да се ядосват бързо, когато са изправени пред разочароващи ситуации.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net