Специалисти препоръчват родителите да не разрушават мита за Дядо Коледа

13-12-2022

Британският професор по психология от университета в Ексетър Крис Бойл препоръчва на родителите по време на пандемията да не разрушават мита за Дядо Коледа пред децата си и да отложат поне с година подобно откровение, пише в. 'Дейли мейл'

'Рождество Христово е време на вълшебства, когато децата вярват в невероятните неща, включително и в Дядо Коледа', изтъква професорът. И ние само те.

На чудеса се надяват родителите и отрасналите им деца и никой не може да ги вини за това през тежката в повечето отношения 2020 година.

Локдаунът породи сред мнозина чувство за страх и неопределеност. Коледните и новогодишните празници представляват прекрасна възможност за бягство от потискащата реалност в компанията на Санта Клаус, твърди проф. Бойл.

Професорът направи своите препоръки, след като проведе анкета сред 4000 възрастни.

Родителите най-често разкриват истината за Дядо Коледа ако децата не вярват на техните отговори или внезапно ги накарат да разопаковат подаръците под елхата.

Поне в този период, възрастните са длъжни да поддържат колективния мит за доброто в малчуганите. А истината може да почака, поне една година.

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2023 Tvoia.Net