Плуването в студена вода забавя деменцията

20-10-2020

Плуването в студена вода може да помогне за забавяне на невродегенеративни заболявания, като деменция , сочат изводите от изследвания, съобщи в. „Индипендънт“.

Учени от университета в Кеймбридж установиха, че много от плувалите в студена вода, които са наблюдавани в в Лондон между 2016 и 2018 г., са имали повишени нива на протеин „студен удар“ (RBM3), което проучване от 2015 г. върху мишки показа, че предлага защита срещу настъпването на деменция.

Пет храни, които не са полезни за закуска

Въпреки че изследването е все още на ранен етап, има надежда, че то може да помогне за лечение на деменция в бъдеще.

Джована Малучи, водещият изследовател, заяви пред Би Би Си , че следващите предизвикателства са решителното доказване, че протеинът забавя деменцията и след това да се намери лекарство, което стимулира производството му.

5 неща, които са по-вредни от цигарите

Малучи, която е шеф на института за изучаване на деменцията на университета в Кеймбридж, каза, че екипът е сравнил плувци в студена вода с хора, упражняващи Тай Чи, които не настиват.

Малучи подчерта положителното въздействие и върху здравето, и върху икономиката ако развитието на деменцията бъде забавено дори с няколко години.

Мързелът може да е симптом на депресия

В момента във Великобритяния около 850 000 души са с деменция и това заболяване атакува всеки шести на възраст над 80 години.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net