Могат ли тесните дънки да предизвикат проблеми със здравето?

24-06-2015

Любимите на жените тесни дънки може да се окажат много опасни за здравето.

Модните ни пристрастия понякога влияят негативно на физическото ни благоразположение и това е доказано във времето. Напоследък лекарите алармират за т.нар. „skinny” джинси, които могат да възпрепятстват кръвообращението и да причинят временна парализа краката.

Подобни случаи зачестяват, като последния, за който споделят медиците в специализирано издание за неврология и неврохирургия, касае 35-годишна жена. Австралийката колабирала след няколко часа в тесни джинси, разказва сп. “People”.

Жената помагала при преместването на свой близък и прекарала няколко часа стегната в тесните панталони. Тя започнала да чувства все по-дискомфортно и изведнъж спряла да чувства краката си, препънала се и паднала, губейки съзнание.

Когато я докарали в спешното краката на жената били толкова подути, че се наложило джинсите й да бъдат разрязани. Жената не можела да движи краката си в продължение на четири дни.

Обяснението на лекарите е, че тесните джинси, комбинирани с клякане, са намалили критично притока на кръв към краката й, лишавайки мускулите й от кислород. Нервните окончания пък са били увредени от продължителното притискане, което обяснява липсата на чувствителност в краката и загубата на контрол над движенията.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net