Седемте тайни на Майка Тереза

17-03-2016


Майка Тереза, която Ватикана реши да признае за светица, отдавна е благославяна от много хора и приемана за чудотворец в Индия и Венецуела.

Агнес Гондже Бояджиу, както е истинското име на мисионерката, е известна със своята благост и човеколюбие. Името й става синоним на хуманността и себераздаването, главно с работата си за ордена Мисионери на милосърдието.

Орденът й, макар и с малобройни членове, поддържащи множество сиропиталища, хосписи и благотворителни центрове първо в Калкута, а после и по целия свят. През 60-те той придобива популярност и привлича последователи и дарения. Създава хосписи, сиропиталища и домове за прокажени в много части на Индия. През 1965 е основан първият им център извън страната – във Венецуела.

Страданията, които среща през 87-годишния си живот, карат Майка Тереза да се възхищава още повече на човешката природа и да вярва, че спасението идва с любовта и солидарността. Седемте тайни, които решихме да споделим с вас, са апотеоз на годините хуманитарна дейност и могат да бъдат ежедневно вдъхновение и мотивация за всеки:

Ние мислим, че любовта е чувство, но тя е действие!

Ние мислим, че на сърцето не може да се заповядва, но можем да го научим да обича!

Ние мислим, че любовта може да се заслужи, но за нея е достоен всеки!

Ние мислим, че противоположността на любовта е ненавистта, но всъщност това е страхът!

Ние приемаме любовта като вид безумие, но в крайна сметка тя е особена интуитивна разумност!

Ние мислим, че изразът 'светлината на любовта' е просто метафора, но любовта наистина осветява всичко околно!

Ние мислим, че любовта е нещо интимно, но тя е пълна откритост!

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net