Петдесет нюанса сиво е най-гледаната премиера за всички времена у нас

17-02-2015

Филмът „Петдесет нюанса сиво” успя да постави рекорди още в първите дни от излизането си на голям екран. Премиерата се превърна в най-гледаната не само за годината, но и на всички времена.

Над 70 000 зрители у нас са гледали филма през изминалите три дни, като с тази бройка той изпреварва досегашния първенец „Междузвездни войни: Отмъщението на Ситите“. С боксофис от 583 673 лв. той е и новата най-касова премиера на Universal Studios в България, оставяйки зад гърба си така обичаната от родния зрител поредица „Бързи и яростни“.

Дългоочакваната екранизация на световния бестселър се превърна в истински хит сред зрителите не само в България, но и по цял свят. Този уикенд „Петдесет нюанса сиво” е показван в общо 9 637 кино салона в 58 държави. В 11 страни се превърна в най-касовата премиера на всички времена. В САЩ филмът счупи рекорда за февруарска премиера.

В световен мащаб филмът с участието на Джейми Дорнан и Дакота Джонсън е донесъл на студиото приходи от близо 240 милиона долара само през първия уикенд на екран. Това е впечатляваща цифра сама по себе си, а още повече предвид бюджета на продукцията от едва 40 милиона долара. Приходите на практика гарантират, че обявените наскоро продължения – „Петдесет нюанса по-тъмно“ и „Петдесет нюанса освободени“, ще се случат. Режисьорът Сам Тайлър-Джонсън вече потвърди, че работата по втория филм започва.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net