Чарлз и Уилям се застъпиха за застрашените видове

10-02-2014

Британският престолонаследник принц Чарлз и първородният му син принц Уилям взеха страна в глобалния проблем, свързан с избиването на редки животни с цел незаконна търговия. Двамата отправиха призив за спасяването на застрашени от изчезване видове животни.

„Ние трябва да сме поколението, което ще сложи край на незаконната търговия и което ще гарантира бъдеще на тези великолепни животни, както и на тяхната среда за живеене. Защото ако се провалим, ще бъде прекалено късно”, казва принц Уилям във видеозапис, разпространен в навечерието на международна конференция, посветена на незаконната търговия с животни, която ще се състои в Лондон.

„Организирани престъпни банди крадат и избиват слоновете, носорозите, тигрите, както и други видове в безпрецедентни мащаби, като тласкат много от тези видове към ръба на изчезването”, казва принц Чарлз в посланието с продължителност 9 минути.

„Тази търговия, която е в пълен подем, доведе до такова ниво на убийствата и насилието, че сега са застрашени не само най-ценните видове на планетата, но и икономическата и политическата стабилност на много райони по света”ВВВВ 
заяви престолонаследникът.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net