Съдят Робърт де Ниро за полова дискриминация

01-11-2023

80-годишната звезда от 'Разяреният бик' е в разгара на съдебно дело, заведено от Греъм Чейс Робинсън, която изминава пътя от личен асистент на звездата до вицепрезидент по продукцията и финансите в продуцентската му компания Canal Productions, преди да подаде оставка и да започне да съди бившия си шеф за 12 млн. долара, обвинявайки го в дискриминация по полов признак.

На 31.10.23 г. Де Ниро застана за втори път на свидетелската скамейка по гражданското дело в Ню Йорк и когато адвокатът на Греъм Андрю Макъри попита актьора дали й е крещял, когато не го е събудила навреме за важна среща, той призна, че 'я е наругал'.

Той допълни, че вероятно я е наричал 'дребнава', 'заядлива' и 'ш***** разглезено дете'.

Но Робърт отрича да е крещял на бившата си асистентка, като добави: ''Повишавал съм тон, но аз никога не крещя. Това е едно от нещата, които не правя'.

Актьорът на няколко пъти повишил глас докато давал показания, включително в един случай, когато се обърнал към бившата си асистентка, след като бил обвинен, че не ѝ плаща справедливо в сравнение с друг служител от мъжки пол.

Той възкликна: 'Всяко нещо, за което тя се опитва да ме обвини, е глупост! Срам за теб, Чейс Робинсън'.

Де Ниро отхвърли и други обвинения в дискриминация на основата на пола като 'смешни'.

Актьорът потвърди, че приятелката му Тифани Чен 'може да е казвала' неуважителни неща за Греъм, но намекна, че това е приемливо, защото асистентката му първа се е държала неуважително.

Съдебната битка на носителя на 'Оскар' с бившата му сътрудничка започна през август 2019 г., когато продуцентската му компания 'Canal Productions' я съди за милиони, след като според обвинението тя е злоупотребила със средства за лични разходи.

Компанията я обвини, че е похарчила десетки хиляди долари по картата на компанията American Express и е одобрила фалшиви командировки, които е използвала, за да плаща за социалния си живот, включително за парти за рождения ден на приятел в Лос Анджелис, което е натрупало сметка от 5000 долара.

Греъм отвърна на удара, като завежда дело срещу Canal Productions за 12 млн. долара за предполагаем сексуален тормоз и сексизъм на работното място.

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2023 Tvoia.Net