Изложба в Лондон с над 400 експоната представя живота на Краля на рока Елвис Пресли

22-10-2023

Нова ретроспективна изложба в Лондон представя стотици вещи на Елвис Пресли - от емблематични тоалети до автомобили, бижута и дори портфейл и очила. Изложбата, озаглавена 'Директно от Грейсленд: Елвис', включва над 400 предмета от архива на имението на покойната суперзвезда в Мемфис, които показват възхода му към славата, емблематични моменти от кариерата му, семейния му живот и влиянието му върху световното културно наследство.

„Популярността на Елвис сега е толкова голяма, колкото и през 50-те години, когато той е открит за първи път. Великобритания винаги е била огромна база от фенове на Елвис. И въпреки че той никога не е имал или не е имал възможност да дойде да свири тук, поне можем да изпълним тази негова мечта да свири във Великобритания и да върнем изложбата в Лондон.“, каза Анджи Маркезе, вицепрезидент на Graceland.

Сред предметите са костюмът на Елвис Пресли от 50-те години на миналия век със златно ламе, неговото Ферари и позлатен колан.

„Той беше много уверен не само в начина, по който се представяше, но и в стила си на музициране. Всичко беше естествено за него. Така че мисля, че автентичността е това, което привличаше хората и продължава да ги привлича и днес. Уникалното е, че Елвис е бил влиятелен човек още преди да е популярен. Той е завъртял яката си нагоре, когато е бил в гимназията, преди изобщо да стане Елвис Пресли. А когато стана известен, изведнъж всички останали си вдигнаха яките и носеха косите си по определен начин. И има онази стара поговорка, че всеки мъж искал да бъде Елвис и всяко момиче искало да бъде приятелка на Елвис.“, допълни  Маркезе.

За всеки, който няма възможност да посети Грейсленд в Мемфис в САЩ, изложбата в Лондон е прекрасна алтернатива да се наслади на частица от живота на Краля на рока.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net