Джони Деп: Нямам нужда от Холивуд

18-05-2023

След откриването на фестивала в Кан с филма с негово участие, Джони Деп заяви пред журналисти: 'Нямам нужда от Холивуд', предаде АП.

Филмът, в който играе Луи XV, краля на Франция от септември 1715 г. до смъртта му през 1774 г., 'Жана дю Бари' на режисьорката Майвен льо Беско даде старт на прочутия кино форум на Лазурния бряг. 

След прожекцията филмът получи седем минутни овации от публиката, които, според клип от прожекцията, споделен от 'Variety', накараха 59-годишния Деп да плаче. По този начин публиката в Кан реабилитира актьора, който беше бойкотиран от кино-индустрията заради обвиненията за насилие от бившата си жена.

Деп се появи в Кан в деня след премиерата на първия филм с негово участие в последните три години. Публичните изяви на Джони Деп са редки. Актьорът отговори на журналистически въпроси след прожекцията на филма 'Жана дьо Бари'.

Актьорът спечели съдебната битка срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. Част от аргументите му в процеса през 2022 г. беше фактът, че е загубил работата си заради обвиненията на Хърд.

Амбър Хърд трябва да изплати 10 млн. щатски долара на Джони Деп според решението на съда. Сумата е за нанесени щети и компенсация за това, че Хърд е излъгала, обвинявайки бившия си съпруг в домашно насилие.

'Чувствам ли се бойкотиран от Холивуд? Човек трябва да няма пулс, за да се чувства, сякаш нищо не е станало. Когато искат да се оттеглите от филм, в който участвате, заради нещо, което е следствие от подмятания, да, човек се чувства бойкотиран.'

Деп трябваше да се оттегли от поредицата 'Фантастични животни', която е част от епоса 'Хари Потър'. Сега той твърди, че не е заинтересован да се върне към проектите на филмовото студио.

'Не се чувствам бойкотиран от Холивуд, защото не мисля за Холивуд. Лично аз вече нямам нужда от Холивуд. Живеем в странно време, всеки би желал да може да бъде себе си, но не може', каза още актьорът.

Пресконференцията след филма 'Жана дьо Бари' беше подобна на цирково представление повече от всяка друга в Кан през последните години. Брифингът започна необичайно късно.

Появиха се режисьорката Майвен и актьори от продукцията, но не и самият Деп. Той пристигна 20 минути след началото на пресконференцията и бързо стана център на вниманието.

Деп нарече изписаното за него през последните години 'фантастична, ужасяваща измислица'.

'Уж се задава въпрос: Как си? Но контекстът е 'Боже, мразя те.' Беше повдигнат въпросът дали е редно Кан да се превръща в платформа на Джони Деп. 'А какво ще стане, ако един ден не ме пуснат в 'Макдоналдс' до края на живота ми, защото някъде има 39 гневни души?'

'Жана дьо Бари' тръгна по кината във Франция от вторник. Засега филмът не се разпространява в САЩ.

'Това е 17-ото ми завръщане', каза Деп. 'Но се чудя за думата 'завръщане'. Никъде не съм ходил. В интерес на истината, аз живея на 45 минути оттук.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net