Марк Уолбърг: Религията не е популярна в Холивуд

25-02-2023

Актьорът Марк Уолбърг заяви, че религията не е популярна в Холивуд Филмовата звезда, известен най-вече с филмите 'Приятелю Тед' и 'Буги нощи', е ревностен католик и се появи в американското телевизионно предаване 'Today' с кръстче на челото. Кръстът отбелязва Пепеляна сряда - първия ден от Великия пост в християнския календар.

51-годишният Уолбърг сподели в предаването, че трябва баланс, когато става въпрос за това да бъдеш професионален актьор и същевременно да се опитваш да защитаваш и разпространяваш вярата.

Бившият музикант от 'Marky Mark and the Funky Bunch', който премина към актьорска кариера в средата на 90-те години, каза: 'Не искам да го натрапвам на никого, но не отричам вярата си. Това е още по-голям грях'. Той добави: 'Знаете ли, това не е популярно в моя бранш, но, не мога да отрека вярата си. За мен е важно да споделям това с хората. Имам приятели от всички сфери на живота и от всички различни видове вяра и религии, така че е важно да ги уважавам и почитам'.

Въпреки опитите му да раздели вярата и кариерата си, религията на Уолбърг често присъства силно в актьорската му работа. В миналото той изрази съжаление за ролята си във филма 'Буги нощи' на Пол Томас Андерсън, заявявайки, че ролята на порнозвезда не е била в съответствие с религиозните му ценности. По време на среща през 2015 г. той се извини и на папа Франциск за грубия език, който героят му използва в комедийния филм 'Приятелю Тед' с рейтинг 'R'.

През 2022 г. Уолбърг се снима и продуцира 'Отец Стю' - драма, разказваща истинската история на покойния Стюарт Лонг, който е боксьор аматьор, превърнал се в католически свещеник, страдащ от прогресивно мускулно разстройство. Уолбърг обясни, че заради отдадеността си да направи филма е похарчил 'милиони и милиони' от собствените си пари. Филмът обаче получи смесени отзиви. В Rotten Tomatoes рейтингът на филма е едва 41%.

По време на интервюто си за 'Today' Уолбърг призна, че религиозната му вяра понякога го е възпрепятствала, като призна, че многократно му се е налагало да сменя църкви, тъй като членовете на паството са му предлагали идеи за филми.

Той каза: 'Не съм в църквата, за да търся материал. Опитвам се да намеря малко спокойствие и тишина и да мога да се помоля'. 

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net