Почина американската актриса Ракел Уелч

16-02-2023

Американската актриса и секссимвол Ракел Уелч е починала на 82 години, съобщи нейният мениджър, цитиран от АФП.

Мениджърът на Уелч заяви, че тя е починала след 'кратко боледуване'. 

Носителката на 'Златен глобус' се е снимала в повече от 30 филма - включително 'Fantastic Voyage' и 'Тримата мускетари' - както и в около 50 телевизионни сериала в своята кариера, продължила пет десетилетия.

Уелч e родена през 1940 г. и израства в Калифорния. В тийнейджърските си години печели няколко титли за красота.

Започва актьорската си кариера с поредица от роли в незначителни филми, включително в музикалния филм от 1964 г. 'Roustabout' с участието на Елвис Пресли.

Пробивът ѝ настъпва, когато е избрана от студиото „20th Century Fox“ да участва в научнофантастичния филм 'Fantastic Voyage' от 1966 г.

Същата година тя има главна роля в ' One Million Years BC' - филм, известен най-вече с ролята на пещерната жена по бикини на Уелч.

Печели 'Златен глобус' за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за 'Тримата мускетари' (1973), в който играе шивачката на кралицата.

По време на снимките на 'Cannery Row' през 1982 г. Уелч е уволнена, защото настоява да си направи прическа и грим вкъщи. Тя съди студията MGM за нарушаване на договора и в крайна сметка печели споразумение на стойност 15 млн. долара.

Любителка на йогата, по-късно Уелч се впуска в бизнеса с добро настроение, като през 1984 г. публикува програмата си 'Total Beauty and Fitness'. 

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2023 Tvoia.Net